Monday, August 22, 2011

Remeja bergelar Puan ;D

( source )

Kenapa ehh sejak kebelakangan ni,
asal bukak facebook, asal bukak blogger, asal bukak tumblr, asal bukak mcm2,
adaaaaaa je nampak pasal orang kahwinn. .

Kenaapaaa. . . .

Kalau dah 20+ tuu memang adatlah.
Tapi sekarang ni, remaja belasan tahun yg comey bongey lg tuu.
Jealous eehh Dila? :DD
Ahaaa perhaps a bit. Senanye serious bangga dengan korang.

Contoh kisah Amirah ni.
Rasanya ramai da tahu kan? Blog yg dia tulis dah 10000+ yg like.
Mereka dah berkawan selama 6tahun sejak sekolah.
Habis matrik, tiba2 parents cadangkan kalau nak kahwin awal dibenarkan.
Allah. Urusan mereka smooth je.
Senyap2 plan semua, pergi kursus kahwin n interview segala bagai.
Akhirnya tarikh yg dinanti tiba (nikah pada anniversary ke6 perkenalan)
comeeeeel~
Majlis pernikahan hanya kecil-kecilan n untuk yg terdekat je.
Lepas tu bila status n profile picture facebook ditukar, semua kecoh terkejut.
Including me! (padahal tak kenal pun :D )

Such a good kick-start for others dear (:
Korang buat nikah khitbah yg sangat comeel.
Plan utk majlis besar bila dua2 da graduate nanti kan.
And akan officially duduk berdua je lepas tu.
Story korang yg sekarang ni pun sangat comeel.
Yg perempuan selalu pergi rumah mentua teman suami.
Dah belajar masak dgn mak mentua ttg makanan yg dia suka.
Malam2 duduk online berdua.
Yg paling latest mereka bangun qiam bersamaa.
Alhamdulillah. Semoga kekal hingga syurga~ :')
Lepas ni mereka akan pisah balik. Sorang UKM sorang UNIMAS.
Tapi Mira cakap xpe, mereka pergi belajar utk berjihad jugak ;D

Oh sweeet~ Memang indah perkahwinan itu jika niat kerana Allah.
Dila? Bila lagi? Ahaa hanya Dia sahaja yang tahu :')


Btw, dah sepuluh Ramadan terakhir ni. Usaha jom bangunkan malam yg ada.
Bagi yang cuti tuu, janganlah sedih, masih boleh berdoa dan berzikir.
InsyaAllah semoga kita beroleh keampunan dariNya.





5 comments:

Si Gadis Semasa said...

kahwin awal dan mendapat restu keluarga . bahagianya !!!

sindaDila said...

((:

gweenDanys said...

dila....
dye budak matrik danys.
satu kuliah ngan amirah tu.
tak sangke pulak dila pn tau.
heee :)

gweenDanys said...

dilaa...
dye bdak matrik danys.
satu kuliah ngan mira tu.
tekejut jugak dye kawen.
tak sangke dila pn tau.
heee :)

sindaDila said...

hehe tulaa tengok dia satu matrik dgn danis (:
jodoh mereka sudah tiba. mmg org sekeliling ada banyak tanggapan, tp Dia Maha Mengetahui segalanya. kan kan ;D