Wednesday, April 21, 2010

ADAMAYA !


arggghhh tolong laah , aku addict abes ngan cerita ni , semuanya kerana I'm Not Single :D

1st time kenal cerita adamaya , aku macam terkilan , alaaa kenapa bukan Farid Kamil ? kenapa Sean ?
but at last , aku jatuh hati dengan wataak Adam yg Sean bawak ni
ya Allah sweeeeetnyaaaaaaaaaaaaaaaa Adaaam . . . .
kalau lahh dan kalau lah aku dapaat blaa blaa blaa pluss . . . .
haisyhh dila sudaah jangan mengarut , behave yourself here haha

nah ni aku na bg SINOPSIS , bacalah sape yg belum baca yee

Perkahwinan adalah suatu ikatan suci manakala cinta sejati menuntut pengorbanan. Begitulah yang terjadi terhadap Adam, 24 tahun (Hussein) dan Maya, 21 tahun (Lisa Surihani). Adam kelulusan undang-undang tetapi lebih cenderung kepada fotografi. Maya merupakan pelajar universiti tahun kedua dalam bidang insuran. Ibu bapanya mengambil keputusan mencarikan suami yang dapat menjaganya kerana mereka terpaksa bekerja di luar negara selama lima tahun. Adam ialah pilihan terbaik kerana ibu bapa mereka bersahabat baik.

Adam menurut kehendak ibu bapanya kerana tidak mahu menghampakan mereka. Maya pada mulanya membantah kerana mempunyai kekasih hati, Dani (Faizal Yusup) tetapi selepas dipujuk oleh ibu bapanya, dengan alasan yang kukuh, dia akhirnya bersetuju. Walaupun tiada perasaan cinta, Adam sebagai suami telah bertindak bijak untuk mencari titik persamaan yang menyatukan mereka.

Mereka mula bercinta dan dikurniakan seorang anak. Selepas lima tahun, percintaan mereka menghadapi dugaan tatkala Maya digoda kembali oleh Dani. Adam mula berjauhan dengan Maya untuk mengejar impiannya dan ini membuatkan mereka sering bergaduh. Adakah Maya akan menyedari tiada cinta yang lebih tulus selain dari cinta suaminya?




alamaak ! dah pukul 6.25 ! adamaya da na start ! so gtg ! episod 9 sekaraang (:
maya da mengandung , ee sukaaa
eh okay okaaay laaa
daaaa~~

suka tulisan 'adamaya' , cantikk ! M bentuk love :D





11 comments:

Adika said...

owh...ni la cte adamaya 2....i see....i see....

ziRaH <3 y0u! said...

hee~
blum penah tgk..tp mmg rmai org ckp besh..
btul ke?
harus tgk kot!
:D

sindaDila said...

iyaaap2 , akasia tv3 6.30-7.30 isnin hingga khamis :D

sindaDila said...

ziraah : yaaap , sweeeet ! macam i'm not single :D
tengok la catch up tv3 dr episod 1

acid_amino said...

lisa..lisa..lisa...lisa....waaaaaa...die sgt best belakon..xtawla die yg best or acting die...tp kesimpulannye lisa adalah sgt best...yay!!!

acid_amino said...

lisa..lisa..lisa...lisa....waaaaaa...die sgt best belakon..xtawla die yg best or acting die...tp kesimpulannye lisa adalah sgt best...yay!!!

sindaDila said...

ahaa lisa memang best ! ada daya tarikan tersendiri kott . memang minat dia gak sangat3 :D

alinANAKijat said...

yeahh , saye jugak sgt sgt kemarok dgn ini cerita . grr , sweet kan . tak suke danie !

sindaDila said...

betuul3 . dila jarang tengok tv padahal . then bila tetiba tau pasal cite ni , tv tuu akhirnya ter'on' gak :DD

farahk said...

terbaik!!

sindaDila said...

10 stars for adamaya ahaa melampau tak :DD