Tuesday, June 12, 2012

2 months ahead. .

Eh Jun dah ke sekarang? Bukan Jun je lagi. Tapi dah pertengahan Jun. Allah. . 

cepatnyaa masaaa. . . . banyaknye benda yg berlaku dalam waktu terdekat nih. budak2 batch 1994 sumee da start masuk alam baruu. same goes to my sister. pandai daa buat assignent bagai. hahah. tp mmg satu berita yg mengejutkan jugak bila dia pun akan turut fly bersama2 dgn sy tahun INI. okay tahun ini. besar rezeki muu deekk :') Alhamdulillah3, u've prove it syg. Dah berjaya realisasikan impian akak yg duluu. Teringin nak bljr medic kt timur tengah. *touching sikit* :') dan budak junior sekolah dlu. Perkara yg mmg da agak la. TSNI naek lagi yeaaahh, jom bangga kejap jd rakyat TSNI hehe :') bukan calang2 dapat buat IB (the most toughest preparation) dekat KMB untuk buat Medic. Well done mirfa :') Nanti kalau akak ade duit lebih, nak lawat UK boleh? Ok berangan hehe :DD

Dalam masa yg sama gak, adek2 yg laen puun, xkesa duduk kt mana2 tempat pun selepas tamat zaman persekolahan tuu, korang berjaya dgn diri masing2 da sebenarnya. Dalam negara ke, luar negara ke, sama jee serious, yg penting diri kita :) Korang pun da usaha yg terbaek kan? bersyukur dengan apa yg kita da dapat. Because He knows best! :') Rezeki setiap org berlainan Dia bg. Takmo sedihh2. Dia da susun jalan cerita yg terbaek utk adek2 semua :') Mungkin klau xsekarang, akan datang ke, sape tahu kan? ^^. Kita lah yg menentukan future kita drpd sekarang dgn usaha dan doa insyaAllah. Like me, dulu nak medic sangat3, tp rupanya Allah da susun n tunjukkan sekarang, akak xleh medic senanye, hook tuu g pindah chemistry tuu. Medic xleh, lecturer boleh insyaAllah. Haha *berangan lagi*

Ok ni mmg post sempoi2 jee.

Perjalanan seterusnya utk xsmpai 2bulan lagi ni :(
BTN telah pun selesai. .
Selepas ni. .
Medical checkup, amek gmbr, isi ds160, kuar masuk duet kt bank, visa interview, arranging class purdue, declare tututut, shopping, jumpa2 sesape yg nk djumpa sblum g, project book, pre-departure, abeskan bace buku yg beli xbace2 kt uma ni. . etc etc. . bulan 8. . .


seriously xde ape yg nk dibanggakn pun study oversea. Sebab kita sama je semua sebagai hamba sedang memperjuangkan benda yg sama iaitu menuntut ilmu :')




4 comments:

loveynyza said...

awak nak fly dah ? tahniah dan jaga diri ! :)

Mirfa Amirah said...

thanks akakk :)
ya Allah, jauh lagi perjalanan kita. nak cakap apa pun takut, sebab banyak benda yang still belum pasti.
all the best akk..
gonna miss you :')

sindaDila said...

loveynyza. i miss you. . thnkss. awak jugak :')

sindaDila said...

mirfa, xpe, usaha dan doa sentiasa, insyaAllah semoga segalanya dipermudahkan :')